Kebaikan Alfalfa

Alfalfa Complex sinonim kepada ibu mengandung untuk tambah susu dan juga membantu dalam proses pembuangan bagi mereka yang sedang diet. Walau bagaimanapun, ada beberapa lai kebaikan alfalfa untuk kesihatan yang boleh kita kupas untuk dikongsi bersama. Antara kebaikan alfalfa untuk kesihatan ialah:

Alfalfa dan Kolesterol. pengambilan tablet Alfalfa Complex sebelum makan membantu untuk merendahkan bacaan kolesterol dalam darah. Ianya membantu mencegah penyerapan kolesterol jahat dalam makanan daripada diserap secara berlebihan yang membawa kepada penyumbatan salur darah yang boleh membawa kepada serangan penyakit jantung.

Alfalfa dan Diabetes. Kajian menyatakan bahawa Alfalfa berkesan untuk merawat diabetes apabila penggunaan insulin menjadi tepu. Ini adalah disebabkan kehadiran mineral mangan yang tinggi pada alfalfa menjadikannya berkesan untuk merawat pesakit diabetes.

Alfalfa-dan-Arthritis-Kebaikan-Alfalfa-Complex-Untuk-kesihatan-Kebaikan-Alfalfa-Diabetes-Kolesterol-Arthritis-Osteoperosis-Keputihan-Alfalfa-Complex-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Bukit-Naga-Jalan-Kebun-Sri-Muda

Alfalfa dan Arthritis

Alfalfa dan arthritis. Semua sudah sedia maklum yang Alfalfa adalah tumbuhan herba yang telah lama digunakan dalam perubatan Ayurveda. Sejak dahulu, alfalfa dibunakan untuk mengurangkan sistem keradangan yang disebabkan oleh pengumpulan cecair pada  sendi yang membawa kepada pengurangan sakit dan kepedihan otot.

Alfalfa dan ulser usus. Sifat alfalfa yang anti bakteria, anti kulat dan anti virus membawa kepada penyembuhan kepada pelbagai masalah usus. Vitamin A yang ada sert abioflavonoids membantu untu merawat ulser usus dengan menguat serta membina kapilari darah serta mengurangkan keradangan di bahagian usus. Vitamin A yang ada mengekalkan asimilasi perut dengan merembeskan enzim yang mengekalkan kesihatan perut.

Alfalfa dan keputihan. Bagi wanita yang mengalami masalah keputihan sifat anti bakteria dan anti kulat mampu merawat serta mencegah masalah keputihan akibat jangkitan kulat, yis serta bakteria di kalangan wanita. Ada wanita yang malu untuk mendapatkan rawatan doktor. Walau bagaimanapun, jika masalah keputihan semakin serius anda patut berjumpa doktor bagi mendapatkan rawatan

Alfalfa dan osteoperosis. Alfalfa yang kaya dengan vitamin K membantu untuk mencegah osteoperosis. Wanita yang kekurangan hormon estrogen yang bertindak balas dengan kalsium untuk kesihatan tulang boleh mengambil Alfalfa untuk mengekalkan kesihatan tulang.

Kebaikan-Alfalfa-Complex-Untuk-kesihatan-Kebaikan-Alfalfa-Diabetes-Kolesterol-Arthritis-Osteoperosis-Keputihan-Alfalfa-Complex-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Bukit-Naga-Jalan-Kebun-Sri-Muda

Kebaikan Alfalfa Complex Untuk kesihatan

Jadi, siapa bilang yang ibu menyusu dan perempuan sahaja yang boleh ambil alfalfa. Ianya sesuai untuk semua orang. lelaki mahupun perempuan kerana kebaikan alfalfa kepada kesihatan memang sudah tidak dapat dinafikan lagi. Tumbuhan herba yang sememangnya sudah lama diambil untuk mengekalkan kesihatan.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934