Kanak-kanak Kurang Vitamin D Lemah IQ

Semua ibu bapa pasti idamkan anak yang bijak pandai. Oleh sebab itu, ibu bapa perlu memastikan mereka cukup khasiat zat makanan supaya IQ mereka sentiasa berada dalam tahap terbaik. Tahukah anda yang kanak-kanak kurang Vitamin D lemah IQ.

Kanak-kanak Kurang Vitamin D Lemah IQ

Vitamin D paling mudah didapati daripada sinaran cahaya matahari. Berjemur sekitar pukul 7.00 sehingga 10.00 pagi membolehkan badan untuk menjana Vitamin D secara semulajadi. Selepas daripada pukul 10, sinaran cahaya matahari adalah tidak elok dan berbahaya kepada kita mahupun kanak-kanak. Terdapat kajian menyatakan bahawa apabila seorang kanak-kanak tidak mendapat Vitamin D yang mencukupi, pertumbuhan tulangnya akan terbantut. Oleh sebab itu, fizikal kanak-kanak tersebut akan lebih pendek daripada usianya yang sebenar. Selain itu, kanak-kanak kurang Vitamin D lemah IQ. Mereka agak kurang bijak berbanding dengan rakan sebaya yang lain. Oleh sebab itu, ibu-bapa perlu pastikan anak-anak mendapat Vitamin D yang secukupnya dalam diet harian.

Kanak-kanak Kurang Vitamin D Lemah IQ

Tahukah ibu-ibu yang comel, dalam Vitalea for Children terdapat khasiat Vitamin D yang diperlukan oleh badan. Oleh sebab itu, ibu-ibu boleh cuba masukkan satu ke dua biji tablet sehari ke dalam diet harian anak-anak.

Pembelian melalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik Vitalea for Children dan boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

9 Comments

 1. Sync December 9, 2015
 2. Hero Borneo December 10, 2015
  • Azimah December 23, 2015
 3. Noriza Rahman December 10, 2015
  • Azimah December 23, 2015
 4. titan December 11, 2015
  • Azimah December 23, 2015
 5. arnie December 13, 2015
  • Azimah December 23, 2015