Kalsium & Magnesium Dapat Mengawal Tekanan Darah

Tekanan darah tinggi adalah penyakit yang dihidapi oleh ramai orang dewasa. Tiada ubat untuk merawat penyakit ini. Walau bagaimanapun, ubat yang disarankan oleh doktor hanya dapat mengawal tekanan darah supaya berada di peringkat normal. Untuk mengelakkan anda mula mengambil ubat darah tinggi, apa kata anda cuba dahulu dengan mengambil kalsium dan magnesium dalam diet harian anda. Antara contoh makanan yang kaya dengan kalsium dan magnesium ialah produk tenusu, keju, kekacang, bayam dan yogurt.
 
Ramai juga customer saya yang memberi maklum balas yang darah tinggi ibu bapa mereka sudah mulai normal dengan pengambilan kalsium. Begitu juga jika anda mengandung dan mengalami darah tinggi, pengambilan kalsium dapat merendahkan tekanan darah ibu-ibu. Darah tinggi kepada ibu-ibu mengandung amat berbahaya dan boleh membawa kepada kelahiran bayi pra matang. Kesan darah tinggi kepada orang dewasa pula jika tidak dikawal akan membawa kepada aterosklerosi dan kegagalan fungsi jantung kongestif dan seterusnya kepada serangan stroke. Tekanan darah normal ialah 120/80. Manakala, bacaan bagi tekanan darah tinggi ialah 140-159/90-99. Bacaan yang melebihi tersebut adalah sangat berbahaya.
 
 
 
Kajian membuktikan ialah dengan pengambilan kalsium melebih 1,000mg sehari akan merendahkan risiko mengidap darah tinggi. Kajian lain juga menyatakan yang pengambilan diet yang kaya dengan kalsium tanpa mengurangkan pengambilan garam dapat merendahkan tekanan darah tinggi. Jika tekanan darah anda tinggi, dan anda belum lagi mengambil sebarang ubat, adalah digalakkan untuk mengambil kalsium untuk menstabilkan tekanan darah anda. Biasalah, bila sudah mula ambil ubat, sepanjang hayat kita terpaksa bergantung kepada ubat-ubatan. Dengan  memulakan langkah pencegahan, pengambilan ubat-ubatan yang lambat-laun membawa kepada kerosakan buah pinggang dapat dielakkan.. Selepas mengamalkannya beberapa bulan, anda akan dapati tekanan darah anda kembali normal. Jika ibu-ibu mengidap darah tinggi ketika mengandung, tiada cara lain yang lebih baik selain dari ibu-ibu boleh mulakan dengan mengambil kalsium yang banyak dalam diet harian untuk kesihatan ibu serta bayi dalam kandungan.
 
Magnesium berfungsi untuk merehatkan otot. Jika anda tidak mendapat magnesium yang mencukupi, kapilari di otot-otot akan menegang dan seterusnya meninggikan tekanan darah. Sekurang-kurangnya 600mg sehari magnesium diperlukan oleh tubuh untuk menjalankan fungsinya. Doktor juga mencadangkan agar pemakanan yang kaya dengan magnesium diambil oleh pesakit darah tinggi. Kajian juga menunjukkan dengan pengambilan magnesium yang mencukupi tekanan darah akan berkurangan berbanding dengan mereka yang tidak mengambil magnesium dalam pemakanan mereka.
 
 
Berita baik untuk pesakit darah tinggi di luar sana. Ostematrix Shaklee ada kedua-dua bahan ini sekali. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan Vitamin D, zink, kuprum, manganes dan boron yang perlu diambil bersama-ama bagi memaksimumkan penyerapannya dan mengelakkan endapan mineral dalam saluran pembuangan. Kebanyakkan kalsium yang berada di dalam pasaran hanya mengandungi kalsium sahaja. Anda terpaksa membeli tambahan magnesium secara berasingan.
 
Jadi, apa tunggu lagi. Dapatkan bekalan Ostematrix anda hari ini. Mulakan langkah pencegahan sekarang.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934