Ciri-ciri Vitamin E Yang Baik

Antara sebab utama kenapa badan kita perlukan vitamin  E ialah peranan pentingnya untuk melawan radikal bebas. Radikal bebas adalah punca kepada segala penyakit berbahaya seperti kanser, diabetes, stroke, kegagalan buah pinggang dan sebagainya. 
Untuk kesan yang paling maksima kepada badan, pilihlah vitamin E semulajadi yang dihasilkan dari minyak sayuran seperti minyak soya atau minyak safflower. Vitamin E semulajadi adalah dua kali lebih mahal daripada vitamin sintetik. Vitamin E semulajadi selalunya dipanggil d-alpha-tocopherol manakala vitamin sintetik pula dipanggil dl-alpha-tocopherol. Alpha-tocopherol adalah komponen penting struktur keluarga vitamin E. Sama juga seperti vitamin B yang ada B1, B2, B6 dan sebagainya. Begitu juga dengan vitamin E yang ada alpha, beta, gamma dan delta tocopherol. Alpha tocopherol adalah yang paling aktif dan kuat untuk melawan radkal bebas. 
Kehadiran selenium juga amat bagus bagi memastikan semua vitamin E diserap sepenuhnya. Tidaklah berlaku pembaziran kerana tanpa selenium vitamin E tidak akan terserap ke dalam badan. Kebanyakan vitamin E yang ada di pasaran tidak mengandungi selenium. Anda terpaksa membeli supplement selenium secara berasingan.
Vitamin E bagus untuk:
    • Kecantikan yang mana ianya membantu memudarkan parut lama dan juga baru.
    • Kesuburan membantu menambah baik kualiti sperma
    • Kedinginan di kalangan wanita menyusukan bayi
    • mengandungi antioksidan yang tinggi untuk mengelakkan kanser

 

 

Vita-E Complex lengkap dengan Selenium

 

Jadi pililah Vita E Complex Shaklee yang sememangnya semulajadi dan mengandungi selenium 🙂

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi

Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang dan pengeposan ke seluruh Malaysia.


SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934