Cara Untuk Hilangkan Bintik Hitam

Memang rimas kalau ada bintik hitam di kawasan hidung mahupun muka. Bukan sahaja bintik hitam, berminyak noda putih-putih pun turut kelihatan. Kak Yong terbaca satu artikel bagaimana cara untuk hilangkan bintik hitam di kulit muka. Artikel ini Kak Yong terbaca dalam majalah Keluarga terbitan Julai 2013.

Cara Untuk Hilangkan Bintik Hitam

Bintik hitam di muka ini terjadi kerana kerap terdedah kepada cahaya matahari. Petua tradisional cara untuk hilangkan bintik hitam boleh diatasi dengan mengambil 10 helai daun pegaga dan ditumbuk halus. Kemudian campuran tersebut digaul bersama-sama dengan bedak sejuk. Titiskan air suam ke dalam campuran tadi. Amalkan memakai bedak sejuk istimewa ini dan dibiarkan semalaman. Cuci wajah pada waktu pagi. Lakukan setiap hari sehingga bintik hitam hilang.

Mahukan cara untuk hilangkan bintik hitam yang lebih mudah tidak cerewet, anda boleh gunakan Gentle Action Make Up Remover dari Shaklee. Diperbuat daripada bahan tunas bic asli yang membantu untuk menanggalkan sel kulit mati tanpa merengsakan kulit. Kandungan Aloe yang membantu untuk menegangkan kulit. Selain itu, penggunaan kerap boleh menjadikan kulit muka semakin licin. lembut serta makin berseri.

Cara Untuk Hilangkan Bintik Hitam

 

 

9 Comments

 1. mrhanafi May 3, 2015
 2. Noriza Rahman May 9, 2015
  • Azimah June 2, 2015
 3. Sani May 14, 2015
  • Azimah June 2, 2015
 4. Dr Fattah May 30, 2015
  • Azimah June 2, 2015
 5. apdm1 June 2, 2015
  • Azimah June 7, 2015