Cara Menjadi Tinggi Lampai

Kak Yong pasti ramai yang idamkan ketinggian ala-ala model. Lebih-lebih lagi kepada remaja di luar sana. Artikel ini istimewa untuk anda kerana, anda semua masih lagi dlam proses untuk membesar. Sebenarnya, cara menjadi tinggi lampai paling mudah sekali ialah dengan mengamalkan makanan tinggi kalsium setiap hari.

Tahukah anda yang proses tambah ketinggian badan akan berhenti bermula dari usia 19 hingga 21 tahun bergantung kepada hormon badan seseorang. Cara menjadi tinggi lampai ialah anda perlu tahu waktu akil baligh anda. Kanak-kanak perempuan akan mengalami pertumbuhan ketinggian yang baik jika mengambil banyak makanan tinggi kalsium dan protein dalam tempoh masa dua tahun selepas datan period yang pertama. Oleh sebab itu, ibu-ibu yang teringin anak menjadi tinggi lampai, pastikan anak anda minum susu yang banyak dalam tempoh masa tersebut.

Cara Menjadi Tinggi Lampai

Bagi remaja lelaki pula, antara cara menjadi tinggi lampai ialah amalkan pengambilan kalsium yang banyak ketika berusia 15 ke 17 tahun. Kalsium sebenarnya membantu menambahkan kepadatan serta ketumpatan tulang untuk tumbesaran. Walau bagaimanapun, kehadiran vitamin D perlu menyerap kalsium ke dalam tulang. Kalsium paling bagus diserap oleh badan sebelum usia 24 tahun.

Tips yang boleh diamalkan untuk tambah ketinggian sebelum usia 24 tahun ialah :

 • banyakkan pengambilan kalsium dan vitamin D seperti minum susu, makan keju dan cara paling mudah ambil sahaja Ostematrix yang ada vitamin D
 • sentiasa bersenam untuk menguatkan tulang serta menyihatkan tubuh badan

Cara Menjadi Tinggi Lampai

Pembelian melalui kad kredit boleh dilakukan dengan hanya sekali klik sahaja

buy now

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

6 Comments

 1. Dr Fattah August 23, 2015
  • Azimah August 25, 2015
 2. Noriza Rahman August 24, 2015
  • Azimah August 25, 2015
 3. Sync November 28, 2015
  • Azimah December 1, 2015