Cara Kuatkan Imun Sistem Badan

Sejak dari minggu lepas, masalah sejagat iaitu jerebu yang dialami saban tahun telah mula melanda Malaysia. Apabila sahaja jerebu kesihatan ramai orang akan semakin merosot. Statistik penyakit berkaitan pernafasan , batuk-batuk, selesema, sakit tekak dan sebagainya akan semakin meningkat. Shaklee juga ada menyediakan perlbagai vitamin yang merupakan salah satu cara kuatkan imun sistem badan.

Cara Kuatkan Imun Sistem Badan

Antara salah satu vitamin yang Kak Yong syorkan sebagai cara kuatkan imun sistem badan ialah nutriferon. Boleh diambil sebagai makanan tambahan harian dan wajib diambil ketika demam mahupun selesema melanda. Nutriferon mengandungi interferon yang bertindak sebagai pengawal tubuh badan serta tentera yang bertindak sebagai perisai untuk melawan virus serta kuman yang menyebabkan pelbagai penyakit. Itu sebabnya, ramai yang suka sangat mengambil satu sachet Nutriferon ketika demam melanda sebagai salah satu langkah awal untuk mengurangkan demam badan. Dengan mengambil Nutriferon hari-hari ianya menjadi cara kuatkan imun sistem badan secara semulajadi.

Amalkan juga Omega Guard yang kaya dengan minyak ikan menolong membantu untuk menguatkan sistem imun badan. Kandungan Omega 3 adalah cara kuatkan imun sistem badan. Banyakkan juga makan ikan yang kaya dengan Omega 3. Omega 3 juga elok untuk mempertahankan diri daripada terkena jangkitan penyakit seperti demam, selesema mahupun sakit tekak.

Cara Kuatkan Imun Sistem Badan

Selain itu, Garlic Complex juga merupakan antibiotik semulajadi yang membantu untuk melawan penyakit demam, selesema dan batuk-batuk. Kandungan asillin di dalam bawang putih menjadikannya sebagai salah satu cara kuatkan imun sistem badan jika diamalkan hari-hari. Jangan risau Garlic Complex ini kurang sedikit bau bawang putihnya dan siap ada herba rosemary yang juga membantu untuk kuatkan imun badan.

Jangan pula dilupakan, amalkan pelbagai makanan yang tinggi antioksidan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran hijau. Boleh juga ambil Sustained Released Vita-C Plus, Vita-E Complex dan juga Carotomax yang merupakan vitamin tinggi antioksdian yang boleh menjadi cara kuatkan sistem imun badan. Paling penting sekali, wajib minum sehingga 3 liter air kosong untuk mengeluarkan toksin-toksin dalam badan serta mengelakkan sakit tekak ketika musim jerebu ini.

Pembelian Smelalui kad kredit juga boleh dilakukan dengan sekali klik Nutriferon, Garlic Complex,  Omega Guard, dan Set Antioksidan boleh hubungi Kak Yong untuk konsultansi dengan memberikan nombor invoice.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

8 Comments

 1. mrhanafi September 14, 2015
 2. Uncle Zuan September 16, 2015
  • Azimah September 17, 2015
  • Azimah October 2, 2015
 3. Hafizul September 19, 2015
  • Azimah October 2, 2015
 4. arnie September 28, 2015
  • Azimah October 2, 2015