Cadangan Menu Sahur Ekspress

Lagi sebulan kita akan berpuasa. Kebiasaan Kak Yong bersahur memang jenis yang mahukan benda yang senang dan mudah. Ini antara cadangan menu sahur ekspress yang boleh Kak Yong kongsikan untuk you all.

Cadangan Menu Sahur Ekspress

Roti Bersalut Telur

Masa penyediaan memang tak sampai 10 minit. Pukul telur bersama sedikit garam dan lada sulah. Salut telur bersama dengan roti dan goreng sedikit atau tanpa minyak. Makan lah dengan sos cili dan mayonis mayonis.

Cadangan Menu Sahur Ekspress

Roti Bersama Telur Hancur.

Cara penyediaan sama seperti di atas. Cuma telur kita masak tanpa minyak atas non-stick pan. Kemudian letakkan di atas telur. Hiaskan dengan sedikit timun, tomato dan salad. Jangan lupa sos cili dan mayonis.

Cadangan Menu Sahur Ekspress

Resepi Mudah Yang Lain.

Selain itu, antara menu yang memang Kak Yong selalu makan ketika bersahur ialah segelas susu, beberapa keping biskut atau roti disapukan peanut butter atau kaya + butter. Cukuplah 2 keping roti. Buah kurma 3 biji wajib ambil, jangan lupa. Kebiasaannya waktu sahur Kak Yong cuma antara 5 ke 10 minit sahaja. Amalkan juga minum air kosong yang banyak sepanjang malam.

Cadangan Menu Sahur Ekspress

Set Berpuasa Menu Wajib Ketika Sahur

Mesti ramai yang tertanya-tanya cukup ke makan dua keping roti dan segelas susu sahaja ketika sahur. Haaa… rahsia Kak Yong untuk kekal bertenaga ketika berpuasa (klik) di waktu siang waktu bersahur wajib ambil gabungan ESP + Performance Drink. Senang sahaja, campurkan 3 sudu ESP dan dua sudu Performance Drink. Shake-shake terus minum. Kak Yong jarang campurkan Meal Shake sebab Kak Yong akan telan dua biji vitalea ketika bersahur.

  • ESP merupakan minuman protein soya yang mempunyai nilai Indeks Glisemik (GI) yang rendah, kandungan leptin memberikan isyarat rasa kenyang lebih lama serta mengekalkan tenaga dan gula dalam badan dengan lebih lama.
  • Performance Drink memastikan cecair elektrolit di dalam badan tidak berkurangan ketika berpuasa. Juga mengelakkan rasa dahaga dan kering serta kurang bermaya.
  • Meal Shake merupakan gabuangan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan. Apabila cukup vitamin dan mineral maka segala khasiat dapat diserap secara optimum dalam badan. Segala fungsi otot dan tubuh juga akan berfungsi dengan baik.

Set Puasa Shaklee

Kepada you all yang tercari-cari kaedah menu sahur yang mudah dan mahu cuba Set Berpuasa Shaklee untuk kekal bertenaga ketika berpuasa , jangan segan-segan hubungi Kak Yong. Kak Yong merupakan pengedar Shaklee kawasan Shah Alam, Klang, Bukit Naga, Jalan Kebun serta Kota Kemuning. Penghantaran boleh juga dibuat ke seluruh negara. jangan segan-segan hubungi Kak Yong di talian 0163964090

DISCLAIMER
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

4 Comments

  1. Mama Olin May 2, 2017
  2. nurrazali May 4, 2017
  3. Azlin Azlan May 17, 2017
    • Azimah October 5, 2017