Bawang Putih Merawat Kulit Berjerawat

Dari dulu lagi memang bawang putih menjadi sumber asli untuk rawatan tradisional Even, Rasulullah sendiri menggunakan bawang putih untuk merawat pelbagai penyakit. Bawang putih merawat kulit berjerawat? Ini mesti good news kepada mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat. Selain itu, parut lama dan baru juga boleh dirawat menggunakan bawang putih.

Macam mana bawang putih boleh merawat masalah jerawat baru serta parut lama jerawat ini. Kehadiran allicin semulajadi yang menyebabkan bau dan rasa bawang putih begitu ‘mengancam’ sekali, mempunyai kapasiti untuk terurai menjadi asid sulfenik antioksidan terbaik yang bertindak balas dengan bakteria dan radikal bebas dengan amat pantas sekali. Ada kajian menyatakan tiada lagi sebatian semulajadi yang mampu bertindak balas dengan radikal bebas sebegitu pantas berbanding dengan allicin. Jerawat memang berpunca daripada masalah bakteria pada kulit dan radikal bebas membiak akibat daripada masalah pencemaran pada permukaan kulit muka. Oleh sebab itu, ianya merupakan medium terbaik untuk menyelesaikan masalah jerawat.

Bawang-Putih-Merawat-Kulit-Berjerawat-kecantikan-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-klang-pengedar-shaklee-kota-kemuning-pengedar-shaklee-bukit-naga-SRi-Muda-Jalan-Kebun-menghilangkan-parut-jerawat-garlic-complex

Bawang Putih Merawat Kulit Berjerawat

Selain itu, bawang putih juga terkenal sebagai agen antibakteria dan antibodi semulajadi. Boleh juga digunakan untuk merawat keradangan kulit dan masalah athma. Bawang putih elok dimakan mentah kerana kandungan allicin semulajadi yang banyak. namun, pemilihan bawang putih yang selamat dari kesan berbahaya racun serangga hendaklah dititik beratkan. Oleh sebab itu, pilihlah Garlic Complex dari Shaklee yang sememangnya selamat dari kesan racun serangga dan juga proses pengekstrakan yang dibuat pada suhu bilik untuk memelihara kandungan allicin semulajadinya. Orang korea pun makan bawang putih untuk kelihatan cantik dan awet muda.

Kalau tak nak makan pun boleh cuba untuk sapu bawang putih pada kulit berjerawat. Caranya cincang halus bawang putih, cuci dan letakkan dalam kain bersih. sapu pada kulit berjerawat. Amalkan tiga kali seminggu. namun, jika kulit merasa pedih hentikan cara ini kerana boleh mengundang masalah lain pula. Mahu cara mudah, telan sahaja dua biji Garlic Complex.

Khasiat-Garlic-Complex-Bawang-Putih-Merawat-Kulit-Berjerawat-kecantikan-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-klang-pengedar-shaklee-kota-kemuning-pengedar-shaklee-bukit-naga-Jalan-Kebun-Sri-Muda-menghilangkan-parut-jerawat-garlic-complex

Khasiat Garlic Complex

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934