Bagus Sangat Ke GLA Complex berbanding EPO?

Bagus sangat ke GLA Complex berbanding EPO? Tajuk sahaja gempak tapi bukan nak kritik atau merendah-rendahkan supplement lain. Lain orang lain citarasanya . begitu juga dengan pemilihan supplement. Supplement Evening Primrose Oil (EPO) memang dari dahulu lagi ramai yang tahu membantu dalam menyelesaikan permasalahan kaum wanita. Tidak salah saya sejak dari zaman sekolah dahulu, kira-kira 15 tahun yang lepas. Tetapi ramai yang tidak tahu bahawa kandungan utama yang ada dalam EPO ialah asid linolenik gamma (GLA).

GLA Complex lengkap dengan Vitamin E Mengurangkan Gejala PMS & Menopause

GLA Complex lengkap dengan Vitamin E Mengurangkan Gejala PMS & Menopause

Sebelum kenal Shaklee dahulu pernahlah juga amalkan EPO tapi cukup sebotol sahaja sebab tak nampak benefit dan keberkesanannya kepada saya. Setelah kenal Shaklee, saya cuba GLA Complex yang juga kandungannya ada asid linolenik, memang terus melekat jatuh hati sampai sekarang. Bagus sangat ke GLA Complex berbanding EPO sampai boleh membuatkan saya terus amalkan GLA Complex sampai sekarang. Jawapan saya memang bagus. Meh…saya cerita sedikit tentang perbezaan GLA Complex berbanding EPO.

Borage

Borage

  • Kedua-dua GLA Complex dan EPO ada asid linolenik gamma. Tetapi GLA dalam EPO diekstrak daripada tumbuhan Evening Primrose manakala GLA Complex pula diekstrak daripada biji borage.
  • Peratus GLA dalam Evening Primrose hanya ada 7 hingga 10% berbanding dengan biji Borage yang ada 17 hingga 25% GLA. Ini bermakna terdapat dua kali ganda GLA ada dalam GLA Complex jika nak dibandingkan dengan EPO. Lebih banyak lebih nilai untuk kesihatan anda.
  • Selain itu, GLA yang diekstrak daripada borage adalah lebih stabil, lebih pekat serta mempunyai biovailabiliti 3 kali lebih daripada EPO. Ini bermakna ianya mudah diserap oleh badan dan juga 3 kali lebih berkesan daripada EPO.
  • GLA Complex Shaklee juga dihasilkan bukan sekadar daripada biji borage tetapi ada ditambah dengan minyak biji matahari serta vitamin E untuk meningkatkan keberkesanannya serta kestabilannya supaya mudah diserap ke dalam sistem tubuh badan.
epo

epo

Kepada semua wanita di luar sana yng semamngnya mengamalkan EPO, apa kata bertukar kepada GLA Complex. Baru anda boleh tahu sendiri bagus sangat ke GLA Complex berbanding EPO? Dah cuba In Shaa Allah akan jatuh hati. Rasai sendiri perbezaannnya. GLA Complex memang membantu dalam menstabilkan hormon-hormon wanita serta kesukaran apabila tiba waktu datang bulan. Tak percaya, ini saya shar testimoni bagaimana GLA Complex membantu masalah PMS, haid dan hormon wanita.

Testimoni GLA Complex menstabilkan kitaran haid

Testimoni GLA Complex menstabilkan kitaran haid

Testimoni GLA Complex membantu masalah PMS

Testimoni GLA Complex membantu masalah PMS

Untuk mereka yang ingi tahu bagus sangat ke GLA Complex berbanding EPO sila klik link di bawah untuk membuat tempahan sekarang. Lepas beli, anda boleh hubungi saya bagi mendapatkan cara pengambilan dengan betul.

order_now_button_1