B Complex Menggemukkan?

“Dalam set ini ada B Complex? Iskh…tak nak lah ambil B Complex, kalau makan nanti mesti jadi gemuk”. Ramai betul yang bagi feedback makan B Complex menggemukkan. Pendapat ini mungkin ada sedikit kekeliruan. Tahukah you all, peranan B Complex adalah menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga. Proses penukaran makanan kepada tenaga ini sebenarnya membantu meningkatkan metabolisme badan. Lebih tinggi metabolisme badan, lebih cepat kurus dan berat badan pun tiadalah macam dipam-pam. Sebenarnya badan kita tidak dapat membezakan isyarat lapar atau dahaga. Jika macam rasa lapar nak mengunyah sahaja, cepat-cepat minum air kosong. Meh saya story sikit tentang pelbagai jenis vitamin B yang memang membantu untuk tingkatkan metabolisme badan dan tanggapan B Complex menggemukkan adalah salah.

Vitamin B1 yang lebih dikenali sebagai thiamine berperanan untuk sel badan menukarkan karbohidrat kepada tenaga. Sumber vitamin B1 ini boleh dapati daripada kacang pea hijau dan juga sumber gandum seperti bijirin sarapan, roti dan pasta.

Vitamin B2 juga dikenali sebagai riboflavin yang meningkat proses metabolisme lemak dan juga asid amino dalam makanan. Boleh didapati daripada sumber tenusu, telur, sumber ikan dan juga sayuran hijau seperti bayam.

Selain itu pyridoxine yang lebih dikenali vitamin B6 membantu menukarkan protein, karbohidrat, asid amino dan lemak kepada tenaga kepada badan. Banyak didapati dalam pelbagai jenis makanan harian kita.

Yang last sekali ialah vitamin B12 (cobalamin) yang menukarkan protein kepada tenaga. Sumber tenusu seperti keju, yogurt dan telur memang kaya dengan khasiat B12 ni.

Bijirin-merupakan-sumber-vitamin-B-B-Complex-Menggemukkan-Asid-folik-Kurus-Tingkatkan-Metabolisme-Kurus-Diet-Pengedar-Shaklee-Kota-Kemuning-Pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Asid-Folik-Kesuburan-Tips-Diet-vitamin-B1-thiamin-vitamin-B2-riboflavin-vitamin-B6-vitamin-B12-B-Complex-menggemukkan-meningkatkan-metabolisme-badan-menukarkan-makanan-kepada-tenaga-pengedar-Shaklee-Shah-Alam-Klang-Kota-Kemuning-Jalan-Kebun-Sri-Muda

Bijirin merupakan sumber vitamin B

Nak cara yang paling mudah, ambil sahaja B Complex sebab B Complex menggemukkan adalah kurang tepat.. Lengkap dengan segala jenis vitamin B dari B1, B2, B6 sehinggalaa B12. Ada juga asid folik tau. Every tablet contain 400mcg asid folik. Elok untuk mereka yang nak meningkatkan metabolisme, yang try nak kurus serta bonus kepada mereka yang sedang berusaha untuk preggie. Ramai juga yang tak tahu, vitamin B Kompleks yang baik hendaklah boleh menyerap kesemua jenis vitamin B pada masa yang sama agar kesan maksimum dapat diperolehi oleh badan. Jadi, pilihlah Shaklee kerana memang akan diserap kesemua jenis vitamin B secara serentak oleh badan.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934