Atasi Sembelit Dengan Shaklee

Bahasa paling mudah nak terangkan maskud sembelit ialah kepayahan untuk membuang air besar disebabkan oleh najis telah menjadi keras dan sukar dikeluarkan sehingga membawa kepada rasa sakit dan perit di bahagian tersebut. Paling senang bila sesorang itu tidak membuang air besar lebih dari dua hari. Orang yang sembelit ini selalu mengalami senak perut, perut tidak selesa, perut buncit dan juga sakit perut yang berpanjangan. Bagi proses membuang air pula mestilah dalam proses yang meneran sehingga membuatkan si pengidap sembelit agak fobia untuk melakukan proses tersebut. Jom atasi sembelit dengan Shaklee.

Atasi-Sembeli-Dengan-Shaklee-HerbLax-Meal-Shake-Ostematrix-Alfalfa-Complex-Pengedar-shaklee-kalng-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-bukit-naga-pengedar-shaklee-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda

Atasi Sembelit Dengan Shaklee

Shaklee ada beberapa jenis supplement yang boleh membantu dalam proses pembuangan najis. In Shaa Allah masalah sembelit dapat diatasi. namun harus diingatkan yang ianya hanyalah cara alternatif bukannya ubat bagi merawati masalah sembelit ini. Jika masalah berpanjangan dan berlarutan, cepat-cepat jumpa doktor sebelum melarat. paling parah sekali masalah sembelit ini boleh membawa kepada kanser kolon. Ini adalah disebabkan kesan toksin daripada najis yang terkumpul itu boleh membawa kepada perkembangan radikal bebas yang berbahaya kepada kesihatan. Selain itu, pengidap sembelit juga sentiasa berasa letih, lesu, tidak fokus, hilang selera makan, masalah kulit serta sakit kepala. Antara supplement atasi sembelit dengan Shaklee ada 3 iaitu Herblax, Ostematrix, Alfalfa Complex dan juga Meal Shakee untuk kana-kanak.

Herblax merupakan sejenis tumbuhan herba semulajadi yang sememangnya membantu membersihkan segala jenis najis yang tersekat di dalam usus. Bertindak sebagai julap yang bukanlah memberikan kesan cirit birit tetapi membantu melembutkan najis yang mana telah tersimpan lama atau tersekat dalam usus bagi merangsang proses pembersihan yang efektif. Boleh digunakan secara berkala untuk melaksanakan proses detoksfikasi di bahagian usus bagi mengelakkan kanser kolon. Ia juga elok untuk mengempiskan perut yang buncit serta memberikan kelegaan kepada perut anda.

HerbLax-Julap-Lembut-Mengatasi-Sembelit-Atasi-Sembeli-Dengan-Shaklee-HerbLax-Meal-Shake-Ostematrix-Alfalfa-Complex-Pengedar-shaklee-kalng-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-bukit-naga-pengedar-shaklee-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda

HerbLax Julap Lembut Mengatasi Sembelit

Atasi sembelit dengan Shaklee Ostematrix yang mana kandungan magnesium di dalamnya membantu dalam memberikan effect lawas dalam perut. Magnesium jika diambil secara berlebihan boleh membawa kepada simptom ceri beri. Pengamalan secara konsisten sebelum tidur dapat melancarkan proses pembuangan pada waktu pagi.  Preggi mommies shpuld try this…memang senang membuang…

Alfalfa Complex juga alternatif atasi sembelit dengan Shaklee yang mana merupakan agen mengangkut keluar segala sisa lemak dan kolestrol dari badan. Selain itu, ia juga menolong memperbaiki masalah di saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastrik serta sembelit.

Untuk kids pula, boleh cuba berikan MealShake yang kaya dengan serat untuk memudahkan proses pembuangan serta detoksfikasi. Sesuai diberikan kepada anak-anak yang berumur setahun ke atas yang mengalami masalah sembelit. Serat larut berperanan untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus. Jadi apa tunggu lagi, jangan biarkan diri anda merana kerana sembelit. Tak usah malu untuk cari jalan dan cuba untuk merawat masalah ini.

MealShake-Atasi-Sembelit-Kalangan-Kanak-kanak-Atasi-Sembeli-Dengan-Shaklee-HerbLax-Meal-Shake-Ostematrix-Alfalfa-Complex-Pengedar-shaklee-kalng-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-bukit-naga-pengedar-shaklee-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda

MealShake Atasi Sembelit Kalangan Kanak-kanak

 

 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934