Atasi Kolesterol dengan Phytocol-st

Dengan makan yang suoer heaven penuh dengan lemak dan juga kalori tinggi, memang ada potensi paras kolesterol anda akan naik dengan mencanak-canak. Jangan risau, Shaklee ada Phytocol-st. produk yang paling latest dan paling best yang mana boleh atasi kolesterol dengan Phytocol-st. Sebelum nak cerita bagaimana Phytocol-st ini bertindak mengawal paras kolesterol mestilah kena bagi pengenalan dulu kepada apa itu kolesterol?

Dianggarkan satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Apabila kolesterol tinggi potensi untuk mendapat penyakit kritikal seperti penyakit kardiovaskular dan juga serangan stroke juga akan meningkat. Jangan ingat orang gemuk sahaja yang mempunyai masalah kolesterol tinggi, orang yang kurus kering pun sama. Kadang-kadang lagi tinggi dari mereka yang mempunyai badan yang semangat. Paling sedih sekali, ramai yang tidak sedar mereka sebenarnya mempunyai paras kolesterol tinggi sehinggalah melakukan pemeriksaan kesihatan.

Kolesterol merupakan bahan lemak yang tedapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting unt

Ramai-Tidak-Sedar-Mereka-Kolesterol-Tinggi-atasi-kolesterol-dengan-Phytocol-st-sakit-jantung-angin-ahmar-kolesterol-jahat-kolesterol-baik

Ramai Tidak Sedar Mereka Kolesterol Tinggi

uk pembentukan sel-sel mabran, hormon, hempedu dan tisu-tisu dalam tubuh. Sebenarnya kolesetrol dihasilkan semulajadi oleh hati anda tetapi ianya juga boleh diperolehi daripada sumber makanan yang diambil sehari-hari. kalau dah badan sendiri pun hasilkan kolesterol, tambah lagi dari sumber makanan of courselah paras kolesterol dalam badan akan meningkat. Apabila terlampau tinggi itu  yang boleh membawa kepada serangan jantung dan juga angin ahmar. Mesti anda sedar yang ramai orang yang mati mengejut akibar sakit jantung adalah pada usia yang terlalu muda. Pada usia 30 hingga 40an.

Terdapat dua jenis kolesterol dalam darah

  • LDL (lipoprotein ketumpatan rendah)
  • HDL (lipoprotein ketumpatan tinggi)
Plak-Dalam-Saluran-Darah-atasi-kolesterol-dengan-Phytocol-st-sakit-jantung-angin-ahmar-kolesterol-jahat-kolesterol-baik

Plak Dalam Saluran Darah

LDL lebih dikenali sebagai kolesterol jahat kerana paras LDL yang tinggi dalam darah akan membentuk plak dalam saluran darah. Plak ini yang akan menyumbatkan saluran darah daripada mengangkut oksigen dalam darah yang seterusnya mengakibatkan serangan jantung atau stroke.

HDL pula kolesterol baik kerana ia membantu mengangkut kolesterol dari salur darah balik ke hati untuk disingkirkan. Dalam kata yang paling mudah LDL ini macam minyak pelincir yang membersihkan salura darah kita.

Phytocol-mengawal-paras-kolesterol-atasi-kolesterol-dengan-Phytocol-st-sakit-jantung-angin-ahmar-kolesterol-jahat-kolesterol-baik

Phytocol mengawal paras kolesterol

Kita boleh atasi kolesterol dengan Phytocol-st tau. Macam ini fungsinya…dalam Phytcol-st ada fitosterol. Fitosterol ini adalah sterol tumbuhan yang wujud secara semulajadi dalam buah-buahn, sayur-sayuran, sumber kekacang, bijirin dan minyak sayuran. Bentuk sebatian fitosterol ini memang seakan-akan dengan komponen sebatian kolesterol. Kalau kita makan Phytocol-st sebelum makan, fitosterol ini telah menutup lubang-lubang untuk menyerap kolesterol dalam darah terlebih dahulu. Kalau dah kena halang, sudah tentu kolesterol tidak dapat masuk ke dalam darah dan akhirnya terpaksa dikeluarkan melalui usus bersama-sama dengan fitosterol tadi.¬†Bila kolesterol LDL yang jahat ini tidak dapat diserap dan dibuang keluar, maka secara tidak langsung paras HDL dalam darah pun akan naik.

Keistimewaan-Phytocol-st-atasi-kolesterol-dengan-Phytocol-st-sakit-jantung-angin-ahmar-kolesterol-jahat-kolesterol-baik

Keistimewaan Phytocol-st

Haaa sebab itulah saya cakap atasi kolesterol dengan Phytocol-st adalah cara terbaik untuk mereka yang mempunyai masalah kolesterol tinggi. Setiap hari kena ambil 2,000mg fitosterol supaya paras kolesterol dalam badan kita sentiasa normal dan Phytocol-st boleh supply 2,000mg fotosterol.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934