Apa Itu Interferon?

nutriferon-imun-booster-antibodi-melindungi-dari-influenza-melawan-sel-kanser-awet-muda-pengedar-shaklee-shah-alam-pengedar-shaklee-klang-pengedar-shaklee-kota-kemuning-mengurangkan-simptom-menopause-mengurangkan-sistem-pms-pengedar-shaklee-shah-alam-klang-kota-kemuning-jalan-kebun-sri-muda-bukit-naga

nutriferon

Apa itu Interferon? Kandungan utama Nutriferon adalah Interferon. Fungsi utama Nutriferon adalah meningkatkan sistem imun badan. Untuk pengetahuan you all, satu suntikan interferon untuk meningkatkan sistem imun badan bernilai lebih kurang RM4,000 untuk satu suntikan sahaja. Waaaa…mahalnya. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, penyakit anjing gila, herpes, HIV dan lain-lain. Itu sebab kosnya tinggi, sebab memang digunakan untuk melawan penyakit yang mempunyai kuman virus paling kuat.

Sebelum itu, saya nak cerita apa itu interferon? Interferon ini adalah sejenis protein dalam sel badan yang berfungsi untuk bertindak balas melawan kehadiran patogen, bakteria, sel-sel kanser dan juga virus yang menyerang sel-sel badan. Apabila virus yang merbahaya menyerang tubuh badan, interferon akan memberikan isyarat untuk mengaktifkan sistem pertahanan badan bagi membunuh dan melawan sel-sel virus. Terdapat 10 jenis interferon yang terdapat pada mamalia dan tujuh daripadanya ada dalam badan manusia. Kesemua interferon ii bertindak sebagai anti-virus, anti-bakteria dan juga perlindungan kepada sistem pertahanan badan.

Setelah membuat kajian selama 40 tahun, Shaklee akhirnya berjaya menghasilkan interferon semulajadi di dunia.  Formulanya selamat, tulen dan berkesan. penemuan Nutriferon ini telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Antara kandungan utama di dalam Nutriferon Shaklee ialah:

 • Biji labu yang merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh yang menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser
 • Biji Plantago asiatica yang mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
 • Honeysuckle Jepun uyang menentang pencerobohan virus dan kuman
 • Bunga Safflower yang menghasil dan memperkuatkan keupayaan mikrofaj memusnahkan virus dan kuman.

Antara manfaat utama dengan pengambilan Nutriferon ialah :

 • Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari dan meningkatkan sistem imun. Ianya, mampu merangsang penghasilan sel protein interferon semulajadi tubuh yang berfungsi untuk membunuh virus, patogen, bakteria serta sel kanser.
 • Melawan sel kanser dan tumor dengan kehadiran polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglubulin yang melawan sel-sel kanser.
 • Melindungi dari  influenza yang disebabkan oleh viros dan mikro organisma
 • Meringankan stress dan kelesuan
 • Melambatkan penuaan yang merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, penghasilan se-sel baru akan lebih sihat.
 • Mengurangkan infeksi pesakit hepatitis B dan C
 • Mengurangkan simptom menopause
 • Mengurangkan simptom PMS

Sharing testimoni sendiri yang mana ibu saya terkena kuman sakit denggi. Seperti yang diketahui ramai, denggi memang tiada ubat. Walau bagaimanapun, dengan pengamalan secara istiqamah, bacaan plalet ibu saya berubah kepada normal dalam masa 3 hari sahaja. Nutriferon bukanlah ubat, tetapi usaha boleh diambil untuk melawan virus denggi.

Cadangan pengambilan untuk meingkatkan kesihatan, amalkan 1 paket sehari.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934