An Apple A Day Keeps The Doctor Away

Pernah dengan ungkapan “An Apple A Day Keeps The Doctor Away”. Mungkin ada benarnya. Ini adalah kerana buah epal memang banyak khasiat yang tidak kita sedari.

Pertama sekali buah epal sesuai dijadikan makanan ketika berdiet kerana tiada kandungan kolesterol di dalamnya. Ianya juga kaya dengan serat dan kalori yang tinggi. Ini juga membantu dalam mengawal berat badan. Serat memberikan rasa kenyang yang lebih lama. Manakala, kalori pula memberikan tenaga kepada badan.

An Apple A Day Keeps The Doctor Away

Selain itu, kenapa ungkapan “An Apple A Day Keeps the Doctor Away” juga disebabkan epal mengandungi vitamin C yang tinggi. Buah epal tinggi antioksidan yang membantu menguatkan sistem imun badan dan mencegah pelbagai jenis penyakit. Mengandungi antioksidan seperti flavonoid, betakarotena dan juga fitokimia. Antioksidan yang tinggi juga berupaya untuk melawan radikal bebas punca penyakit kanser.

Tahukah anda yang fitokimia berupaya menghalang salur darah daripada tersumbat akibat daripada pembentukan kolesterol dalam darah. Denga hanya sebiji epal kita mampu mengurangkan risiko penyakit jantung mahupu serangan stroke ataupun angin ahmar.

Mahukan kulit kelihatan muda, bermaya, lembap dan berseri-seri mungkin anda boleh amalkan sebiji epal sehari. Ini adalah kerana kandungan vitamin A, vitamin C dan juga vitamin B kompleks di dalam epal mampu untuk memperbaiki tekstur kulit wajah dengan memperbaharui sel-sel kulit.

An Apple A Day Keeps The Doctor Away

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Bukit Naga, Kota Kemuning, Shah Alam, Klang, Jalan Kebun, Bukit Tinggi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934
Email : azimah.zainuddin@gmail.com

9 Comments

 1. Admin November 18, 2015
  • Azimah November 23, 2015
 2. cik tom November 19, 2015
  • Azimah November 23, 2015
  • Azimah December 1, 2015
 3. Noriza Rahman November 22, 2015
  • Azimah November 23, 2015
 4. Sync December 6, 2015
  • Azimah December 7, 2015