7 Sebab Meal Shake Untuk Kanak-kanak

Kanak-kanak memang perlukan cukup bekalan nutrien untuk membesar. Dan di sini terletaknya peranan ibu bapa bagi memastikan bekalan vitamin dan nutrien yang mencukupi untuk anak-anak mereka. Ramai yang tahu Meal Shake memang sesuai untuk kanak-kanak mahupun orang dewasa. Sebenarnya ada 7 sebab Meal Shake untuk kanak-kanak yang ibu bapa perlu tahu.

Meal Shake Untuk Kanak-kanak

Meal Shake Untuk Kanak-kanak

Antara 7 sebab Meal Shake untuk kanak-kanak ialah amalan pemakanan mereka yang tidak seimbang. Kanak-kanak memang selalu mengelat untuk tidak makan sayur dan buah. Kalau boleh makan sayur-sayuran pun hanya pilih sayur kegemaran sahaja. Sayur-sayuran dan buah-buahan adalah sumber vitamin dalam diet harian. Jika kurang pengambilan sayur dan buah-buahan, maka Meal Shake adalah jawapan terbaik untuk anak anda.

Selain itu, sebagai ibu bapa memang jadual harian kita sungguh padat. Jika terpaksa pulang lewat dari pejabat, alamatnya memang menu dari kedai sahajalah. Terlalu kerap makan di luar juga membuatkan kita kurang pasti sama ada vitamin yang ada dalam sumber makanan kita terpelihara atau tidak. Tambahan lagi, memang masakan di luar banyak penambah perasa yang membahayakan kepada kanak-kanak. Oleh sebab itu, Meal Shake menjaga kesihatan mereka secara keseluruhannya.

Amalkan Pemakanan Seimbang Sejak dari Kanak-kanak

Amalkan Pemakanan Seimbang Sejak dari Kanak-kanak

Menu harian kanak-kanak juga banyak mengambil makanan proses seperti makanan dalam tin, makanan segera dan juga makanan ringan. Makanan seperti ini memang sungguh tidak berkhasiat. Sebagai ibu bapa (refer kepada saya ) memang kadang-kadang kita ambil jalan mudah dengan menyediakan makanan seperti nugget, sosej dan juga kentang goreng kerana ianya mudah disediakan dan juga kesuntukan masa. Ini juga sebab Meal Shake untuk kanak-kanak zaman moden ini.

Sebab yang keempat kenapa Meal Shake untuk kanak-kanak ialah mereka yang sentiasa memilih makan. Hanya makan apa yang mereka suka dan juga tiada keinginan untuk makan. Meal Shake adalah sumber vitamin dan mineral harian yang akan menutup segala lubang-lubang kekurangan nutrisi dalam kanak-kanak. Apabila lubang-lubang tersebut sudah ditambah dengan nutrisi yang sepatutnya secara tidak langsung hormon dan sistem badan akan kembali normal dan juga menjadikan kanak-kanak berselera untuk makan.

Sembelit Pada Kanak-kanak

Sembelit Pada Kanak-kanak

Jika kanak-kanak mengalami sembelit kerana kurang makan sayur atau buah Meal Shake adalah solusi kepada masalah ini. Meal Shake ini lengkap dengan serat untuk mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak bagi melancarkan proses pembuangan.

Rutin harian kanak-kanak pada masa sekarang juga akan padat. Dengan aktiviti sukan, sekolah kebangsaan dan juga kehadiran sekolah agama membuatkan kanak-kanak terpaksa kekal aktif. Meal Shake merupakan sumber tenaga harian dan membantu menukarkan gula dalam makanan kepada tenaga dengan adanya pelbagai Vitamin B di dalamnya.

Untuk ibu seperti saya yang memang terkejar-kejar masa, Meal Shake sesuai untuk dijadikan sarapan ringkas yang berkhasiat. Cuma perlu dibancuh dengan minuman coklat kegemaran dan sedia untuk dijamah. Kajian menyatakan sarapan pagi yang berkhasiat membantu kanak-kanak sentiasa fokus di sekolah.

Meal Shake Kuatkan Imun Sistem

Meal Shake Kuatkan Imun Sistem

Sebab yang ketujuh ialah saya juga memberikan Meal Shake kepada anak-anak saya untuk meningkatkan sistem imun mereka. Jika, anak-anak tinggak di taska atau sentiasa demam atau selesema elok cuba Meal Shake untuk lindungi mereka daripada jangkitan penyakit. Anak-anak saya ambil meal Shake sewal usia setahun tiga bulan sehinggalah yang sulung berumur tujuh tahun.

Kesimpulannya, saya memang tidak mampu untuk menyediakan kesemua bekalan vitamin dan mineral yang diperlukan oleh anak-anak saya. Ini adalah secara peribadi pandangan saya 7 sebab Meal Shake untuk kanak-kanak. Vitamin dan  mineral lengkap penting untuk tumbesaran mereka, perkembangan otak, perlindungan antibodi, pertumbuhan otot serta bagi memastikan perkembangan sistem badan yang normal bagi persediaan mereka sebelum menginjak remaja.

Meal Shake Sarapan Berkhasiat Untuk Kanak-kanak

Meal Shake Sarapan Berkhasiat Untuk Kanak-kanak

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Untuk pertanyaan sila hubungi
Your Shaklee Independent Distributor Azimah Mohd Zainuddin
Pengedar Shaklee Shah Alam , Klang, Kota Kemuning, Jalan Kebun, Sri Muda, Bukit Naga, dan pengeposan ke seluruh Malaysia.
SMS | WhatssApp : 0163964090
Shaklee ID : 864934